Wat is een SSL-certificaat en waarom heb ik die nodig?

Een SSL-certificaat zorgt ervoor dat het verkeer tussen de gebruiker en de website versleuteld wordt verzonden. Hierdoor is het niet mogelijk voor derden om in te zien wat voor gegevens er over en weer worden verstuurd. Hierbij kun je denken aan gegevens die iemand op een contactformulier invult, zoals bijvoorbeeld NAW-gegevens of financiële informatie.

Naast dat het in sommige gevallen vereist is om een SSL-certificaat te hebben, hechten ook zoekmachines, zoals bijvoorbeeld Google, meer waarde aan websites die het wel bieden. Wanneer je beter wordt beoordeeld door Google, zal jouw website dus ook hoger eindigen in de zoekresultaten dan iemand die hetzelfde product/dezelfde dienst aanbiedt, maar die geen SSL-certificaat heeft.

De afwezigheid van een SSL-certificaat kan mensen ook afschrikken. Voorbeeld: als je als browser Chrome van Google gebruikt en je gaat naar een website zonder zo’n certificaat, zie je links van het webadres een open hangslot, waar naast staat ‘niet beveiligd’ / ‘Not Secure’. Best wel opvallend dus en het zou mensen er van kunnen weerhouden om bijvoorbeeld het contactformulier in te vullen, zich in te schrijven voor de nieuwsbrief of een product via je website te kopen.

Daarom is bij Ender Webdesign een SSL-certificaat altijd inbegrepen bij het hostingpakket. Veiligheid en betrouwbaarheid zijn onze kernwaarden.

Heb je een bestaande website en wil je deze door ons laten hosten? Hier kun je alles vinden over hosting. Heb je nog geen website? Wil je eens praten over de mogelijkheden? Neem dan contact op. Wil je een website laten maken maar eerst wat meer informatie? Dan lees je hier alles over onze webdesign pakketten. We bieden ook onderhoud aan je bestaande website aan, klik hier voor alle info.