Hoe link je het beste door vanaf social media?

Je zorgt dat je social media kanalen regelmatig geüpdatet worden: Instagram, Twitter, Facebook – je doet het allemaal. Veel mensen gebruiken hun mobiele telefoon voor social media en dan wil je het liefst dat mensen onmiddellijk op een duidelijke overzichtspagina komen via de link in je bio. Dus niet op je ‘normale’ homepage. Dit is om het gebruikersgemak te bevorderen voor jouw potentiële klanten: ze hoeven niet extra te klikken om een menu te openen, maar zien meteen de directe links naar de belangrijkste (of alle) pagina’s.

Hieronder zie je de pagina die bezoekers zien als ze doorklikken naar mijn website vanaf Instagram of Twitter:Je kan ook even je hier kijken als het ‘live’ wil zien of kijk hoe het werkt vanaf mijn instagramprofiel en klik op de link in bio.

Als bezoeker zie je dus meteen een duidelijk overzicht van de informatie die wordt aangeboden op de website, zonder dat je een menu hoeft open te klikken. Je neemt voor bezoekers dus een extra horde weg, waardoor meer mensen blijven plakken en doorklikken naar de informatie op je website.

Er zijn veel mensen die een pagina aanmaken bij Linktree (misschien ken je het wel). Bij het betaalde account van Linktree kun je je pagina indelen met jouw kleuren en het helemaal aanpassen naar jouw wensen, maar het kost je dan wel weer een paar euro per maand die je wel aan iets beters kan uitgeven. Het gratis account geeft je weinig mogelijkheden en je kunt de analytics niet inzien. Daarnaast ben je bezoekers aan het genereren voor Linktree zelf, want bezoekers worden via Linktree omgeleid naar jouw website. Best omslachtig hè?

Oplossing

De oplossing is dus je eigen landingspagina, op je eigen website, die je helemaal kunt aanpassen zoals je dat zelf wil. Je eigen huisstijl en logo, je eigen (aangepaste) linkjes en dat allemaal voor niks. Want bij ons krijg je die landingspagina  gewoon standaard in je pakket, als extra service.

Eerder is op deze website een blog verschenen met tips hoe je omgaat met auteursrecht en je website, hoe je een goed en veilig wachtwoord kan verzinnen inclusief informatie over wachtwoordmanagers en waarom two-factor authentication handig is.

Heb je een bestaande website en wil je deze door ons laten hosten? Hier kun je alles vinden over hosting. Heb je nog geen website? Wil je eens praten over de mogelijkheden? Neem dan contact op. Wil je een website laten maken maar eerst wat meer informatie? Dan lees je hier alles over onze webdesign pakketten. We bieden ook onderhoud aan je bestaande website aan, klik hier voor alle info.